Integratieve Kindertherapie Zierikzee

Werkwijze

 

Als u als ouder(s)/verzorger(s) denkt dat integratieve kindertherapie iets voor uw kind zou kunnen betekenen, kunt u zich telefonisch aanmelden voor een vrijblijvend intakegesprek. Na het intakegesprek volgen vijf sessies van een uur met het kind alleen. Na deze vijf sessies volgt er weer een oudergesprek en legt de therapeut een behandelplan voor, waar in de volgende sessies met het kind aan gewerkt gaat worden. De ouder(s)/verzorger(s) spelen hier een belangrijke rol in. Zij kunnen het kind ondersteunen in het bereiken van het doel.

De therapie duurt gemiddeld zo`n 10 tot 15 sessies. Korter of langer kan natuurlijk ook, aangezien ook de duur van de therapie aangepast wordt aan de behoefte van het kind. Ook is het mogelijk om op een eerder of later moment dan vijf sessies een oudergesprek te hebben, afhankelijk van de problematiek. Sessies met het hele gezin, ouder(s)/verzorger(s) en kind, of het kind samen met een broertje of zusje, behoren ook tot de mogelijkheden.

Als de problematiek ook op school een rol speelt, is een gesprek met de leerkracht, na toestemming van u als ouder(s)/verzorger(s), wenselijk.

In de therapie maak ik gebruik van de kindertherapeutische communicatie. Vragen als; -wat doe je dan, -wat denk je dan, -wat voel je dan, zijn daar een heel belangrijk voorbeeld van. Het kind leert zelf de autonomie te hervatten over het probleemgebied. “Hoe kan je nou de baas worden over dat nare gevoel?”

Verder werk ik veel met verschillende kindertherapeutische interventies zoals: spel, drama, visualisaties etc. In mijn praktijk vind je dan ook een grote verscheidenheid aan projectiemateriaal; knuffels, playmobiel, ridders en kastelen, poppenhuis, legers en soldaten. Maar ook gezelschapspellen en therapeutische kaartspelletjes. Soms kan het een aanvulling zijn voor de therapie/problematiek van het kind om buiten dingen te doen.

 

Let op! Het telefoonnummer is gewijzigd naar 0113-745706