Integratieve Kindertherapie Zierikzee

Oudercoaching

Het gedrag van je kinderen raakt je als ouder, soms iets meer, soms iets minder. Als we onze kinderen blij en gelukkig zien, vertederd dat ons, en is er verder niks aan de hand. Maar het gedrag van kinderen kan je ook verdrietig of boos maken en je wanhopig laten voelen, dat je het even niet meer weet. Je verlangt naar rust en je weer gerust kunnen voelen.

Als dit het geval is kan het fijn zijn om hier met iemand over te praten, dat iemand even meekijkt en met je op zoek gaat naar de precieze knelpunten en oplossingen daarvoor.  en hoe zou je het graag anders willen. Oudercoaching helpt je te kijken naar wat je kan, en wilt veranderen. Dit kan bijvoorbeeld iets zijn in je manier van communiceren, geven van aandacht, hoe je zelf projecteert of wat je kind jou spiegelt. Je krijgt inzicht in je eigen denken en doen en hoe je dat kan aanpassen naar een manier waarvan jij en je kind lekkerder in het vel gaan zitten.

De ouders hebben een belangrijke en actieve rol in de therapie. Het is uiteindelijk de bedoeling dat de ouders en de anderen in de omgeving van het kind, zoals bijvoorbeeld de leerkracht, een hulpbron vormen voor het kind. Naast de ouderbegeleiding als onderdeel van de kindertherapie is het mogelijk om meer begeleiding te vragen voor opvoedingsvraagstukken waar u als ouder voor staat.
Uw hulpvraag staat centraal.

Het is ook mogelijk om één of meerdere begeleidingsgesprekken aan te vragen zonder dat uw kind in therapie komt. Persoonlijke gesprekken kunnen voldoende handvatten en inzichten geven, zodat u daarmee thuis verder kunt werken.
Iedere ouder wil het beste voor zijn kind.

 

Let op! Het telefoonnummer is gewijzigd naar 0113-745706